Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

SouhlasímVíce informací

Kvalitní hovězí maso Anguso Poctivé mléčné produkty Farmilk

Úvod>Recepty

Inspirujte se při vaření našimi skvělými recepty a pochutnejte si

Vážení návštěvníci,

 

 

na této stránce Vám přinášíme recepty na pokrmy z masa Anguso, omáčky, pomazánky a další pochoutky, jejichž hlavními ingrediencemi jsou naše farmářské výrobky, díky kterým dostane Vaše jídlo neodolatelnou chuť a ten pravý šmak!

 

 

 

  

 Více inspirace do vaší kuchyně můžete najít na našem FB profilu https://www.facebook.com/anguso.cz/, kam  pravidelně přidáváme nové recepty.

 

FARMÁŘSKÉ SÝRY

Už jste vyzkoušeli pomazánky z našich farmářských sýrů? Jsou nejen chutné, ale také zdravé, vhodné pro děti, pro zaryté dietáře i pro hosty.

Všechny naše čerstvé sýry obsahují nízké procento tuku a malé množství soli. Do ochucených čerstvých sýrů jsou přimíchávány pouze bylinky a koření bez glutamátů a konzervantů.

 

Rajčatovo-sýrová pomazánka

Potřebujeme: 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 50 g pórku, hrst slunečnicových semínek, 4 středně velká rajčata, 200 g bílého farmářského sýru, 1 vejce, petrželka na ozdobení. 

Postup: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a pórek a mírně je osmahneme. Přidáme hrst slunečnicových semínek a nadrobno nakrájená rajčata. Počkáme, až se vyvaří šťáva z rajčat a přimícháme nadrobno nakrájený sýr. Poté, co se sýr rozpustí, přidáme vejce. Na závěr posypeme čerstvou petrželkou. Chuť lahodné pomazánky nejvíce vynikne na opečeném toustu. Přejeme Vám dobrou chuť!

MASO ANGUSO

Hovězí maso Anguso má vynikající výživnou hodnotu - vysoký obsah kvalitních bílkovin, vitamíny skupiny B, železo, fosfor a stopové prvky. Slouží jako přirozený zdroj konjugované kyseliny linolové, která napomáhá k vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou v lidském těle. Z masa tohoto plemene zhotovíte od  bifteku po guláš a to za podstatně kratší dobu než u běžného hovězího masa.

 

Sušené maso po thajsku

Suroviny:susene-maso.jpg

500 g roštěnce Anguso

3 lžíce rybí omáčky

3 stroužky česneku

1 velký stvol citrónové trávy

5 limetových listů (kaffir)

1 malá chilli paprička (volitelně)

Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky, z nich pak vyřízněte případná tuková a šlachovitá vlákna. Stvol citrónové trávy rozdrťte několika údery rukojeti nože. Odřízněte kořenovou část a zbytek nakrájejte na co nejmenší kousíčky. Z limetových listů vyřízněte řapík (i případné tvrdé žilkování) a nakrájejte je nadrobno. Chilli papričku (pokud máte rádi pálivé) zbavte semínek a nakrájejte na malé kousky. Vše smíchejte s rybí omáčkou a oloupaným a najemno rozdrceným česnekem. Do vzniklé marinády naložte na cca 30 minut maso.

Marinované maso umístěte v jedné vrstvě (jednotlivé plátky masa hezky rozprostřete) na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby a sušte cca 3-4 hodiny na 50°C.

Během sušení po cca 1,5 hodině kousky masa otočte. Po cca 3 hodinách maso zkontrolujte a ochutnejte. Pokud vám vyhovuje jemnější struktura, tato doba většinou stačí. Pokud máte naopak raději co nejvíce vysušené maso, pokračujte v pomalém sušení. V žádném případě teplotu nezvedejte nad danou úroveň – maso by se vám spíš uvařilo, než usušilo.

Tímto receptem jsme se nechali inspirovat na www.paleosnadno.cz u paní Grusové, která má spoustu tipů na skvělé recepty!

FITNESS MASOVÉ KOULE

897224_recept-masove-kulicky-levni-recepr-mlete-maso-kulicky-zapecene-crop.jpgPotřebujeme (na 4 – 5 porcí): 500 g mletého masa (hovězí anguso), 5 ks zelené papriky, 5 ks rajčat, 3 velké lžíce másla, 1 vejce, 3 stroužky česneku, sůl, pepř.

Postup: Papriku a rajčata nakrájíme na kostičky.  Mleté maso vložíme do misky a přidáme vejce, aby směs držela pohromadě. Osolíme a opepříme podle chuti. Můžeme přidat česnek. Vše pečlivě zamícháme. Z vytvořené směsi začneme vytvářet malé kuličky. Pokud se lepí a jsou nekonzistentní, můžeme přisypat troškou strouhanky. Pekáč vymažeme máslem a pokládáme na něj rajčata a papriku. Na zeleninu můžeme přidat nadrcený stroužek česneku. Na zeleninovou směs vložíme kuličky, které nakonec můžeme posypat zbytkem zeleniny a pokud si přesně nehlídáte svůj příjem kalorií, můžete kuličky posypat také strouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 180° asi 1 hodinu. Prvních 30 minut necháme pekáč přiklopený a na další půl hodinu odklopený. Když jsou kuličky zlatavé a směs pustila šťávu, můžeme servírovat např. s rýží.

Energetická hodnota jedné porce bez přílohy: 1627 Kj

Hovězí steak s bylinkovým pestem a restovanými houbami (4 porce)

hovězí prime rib.jpgPotřebujeme: 1 kg svíčkové či nízkého roštěnce, mletý pepř, sůl, olej. Porce masa osolíme a opepříme. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté. Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.

Pesto: směs čerstvé bazalky a petrželky, 100 g olivového oleje, 1-2 lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžíce vlažských ořechů, mletý pepř, sůl. Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.

Houbová příloha: 6 velkých hřibů, olivový olej, snítka tymiánu, mletý pepř, sůl. Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.

(Zdroj:www.klucivakci.cz)

‌‌

Farmářská snídaně

Dvě na kolečka nakrájené nožičky párků Aguso  opečeme v olivovém oleji, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme rajský protlak, poté plechovku sterilováných červených fazolí bez nálevu, podlijeme trochou vody, okořeníme oreganem a špetkou pepře, dochutíme cukrem, krátce provaříme, dosolíme, před koncem přidáme dva stroužky česneku nakrájeného na plátky a necháme dojít. Podáváme s čerstvým chlebem.

Doba přípravy: 10 minut. Porce pro jednu osobu.

 

Grilovaný angus s fenyklem, rukolovým salátem a cherry rajčaty

‌Potřebujeme: 1 kg roštěnce angus (jedna porce 250 g), sůl, pepř, olivový olej, 1 fenykl.

Na salát: rukola, 10 cherry rajčat, 100 ml olivového oleje, 50 ml medu, 30 ml bílého vinného octa.

Postup: Maso osolte, opepřete a grilujte z každé strany čtyři minuty (podle výšky masa). Díky kvalitě maso nemusíte marinovat. Roštěnec pak na talíři pokapejte olivovým olejem. Nekořeňte ničím jiným, protože má svoji výraznou a vynikající chuť. Fenykl omyjte a krátce spařte v osolené vodě - asi pět minut. Nakrájejte na půlcentimetrové plátky, osolte, opepřete a grilujte z každé strany 4 až 5 minut. Dresink si připravíte tak, že med, olivový olej, ocet, sůl a pepř promícháte metlou. Hotovým dresinkem potom pokapete rukolu a přimícháte ho k rajčatům. Na grilování můžete namísto roštěnce použít také hovězí kližku, jež je vhodná i na pečení.

zdroj: časopis INSTINKT

Z výrobků objednaných z farmy či zakoupených na farmářských trzích můžete udělat nespočet variant pro chutné a zdravé delikatesy na každý den.

 Objednat

 

Webové stránky vytvořil Acceler