Suroviny:
500 g roštěnce Anguso
3 lžíce rybí omáčky
3 stroužky česneku
1 velký stvol citrónové trávy
5 limetových listů (kaffir)
1 malá chilli paprička (volitelně)
Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky, z nich pak vyřízněte případná tuková a šlachovitá vlákna. Stvol citrónové trávy rozdrťte několika údery rukojeti nože. Odřízněte kořenovou část a zbytek nakrájejte na co nejmenší kousíčky. Z limetových listů vyřízněte řapík (i případné tvrdé žilkování) a nakrájejte je nadrobno. Chilli papričku (pokud máte rádi pálivé) zbavte semínek a nakrájejte na malé kousky. Vše smíchejte s rybí omáčkou a oloupaným a najemno rozdrceným česnekem. Do vzniklé marinády naložte na cca 30 minut maso.
Marinované maso umístěte v jedné vrstvě (jednotlivé plátky masa hezky rozprostřete) na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby a sušte cca 3-4 hodiny na 50°C.
Během sušení po cca 1,5 hodině kousky masa otočte. Po cca 3 hodinách maso zkontrolujte a ochutnejte. Pokud vám vyhovuje jemnější struktura, tato doba většinou stačí. Pokud máte naopak raději co nejvíce vysušené maso, pokračujte v pomalém sušení. V žádném případě teplotu nezvedejte nad danou úroveň – maso by se vám spíš uvařilo, než usušilo.
Tímto receptem jsme se nechali inspirovat na www.paleosnadno.cz u paní Grusové, která má spoustu tipů na skvělé recepty!
Zboží bylo vloženo do košíku.
Přejete si přejít do košíku nebo pokračovat s výběrem zboží?