Avokádová pomazánka z čerstvého farmářského sýra

Avokádová pomazánka si u nás získává stále větší oblibu i přesto, že avokádo nepatří k běžným surovinám české kuchyně. Namíchejte si i vy tuto jednoduchou a zdravou dobrotu s nádechem exotiky. Náš ručně vyráběný čerstvý farmářský sýr je do pomazánky z avokáda jako stvořený.

Ingredience:

  • 250 g čerstvého farmářského sýra
  • 1 zralé avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • zelenina či bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Čerstvý neochucený sýr rozkrájíme na několik kousků, smícháme s olivovým olejem a šťávou z citronu a buď pomocí vidličky v misce, nebo mixérem suroviny spojíme.

  2. Avokádo zbavíme slupky i pecky a několikrát překrojíme. Následně zapracujeme do pomazánky opět vidličkou nebo mixérem.

  3. Oloupeme česnek, stroužek prolisujeme do pomazánky a znovu dobře promícháme.

  4. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.

  5. Avokádová pomazánka chutná skvěle na chlebu, toustu, rohlíku, ale i rýžovém chlebíčku. Ozdobit si ji můžeme podle chuti zeleninou, vajíčkem, čerstvými bylinkami apod.

Do pomazánky z avokáda doporučujeme: