Domácí hamburger ze šťavnatého hovězího masa Anguso

Na internetu najdete spousty receptů na domácí hamburgery. Ve většině z nich přidávají do masa koření, worcestrovou omáčku, hořčici, cibuli nebo česnek. Také používají vejce jako pojivo a strouhanku pro pevnější konzistenci. Chuť kvalitního hovězího masa ale není potřeba přebíjet dochucovadly. Nepotřebuje ničím ředit ani nastavovat. Pakliže jste zastánci čisté chuti dobrého masa, vystačíte si jednoduše s pepřem a solí.

Ingredience (na 4 klasické nebo 2 extra porce):

  • 500 g mletého hovězího masa Anguso
  • 4 hamburgerové bulky
  • 4 plátky sýru chedar
  • 1-2 větší rajčata
  • 2 kyselé okurky
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl

‌Postup:

  1. ‌Mleté maso v míse ochutíme solí a pepřem. Pořádně promícháme a vytvarujeme 4 burgery. Do každého můžeme palcem udělat důlek. Lépe si pak při smažení/grilování udrží tvar.

  2. Dresing namícháme ze zakysané smetany, dijonské hořčice, pár kapek citronové šťávy a soli.

  3. Syrové burgery zlehka potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril nebo do pánve. Grilujeme z každé strany 3-5 minut. Na hotovou stranu můžeme již položit plátek sýra.

  4. Mezitím rozřízneme hamburgerové bulky. Můžeme je krátce opéct na vnitřní straně. Úplně dospod patří hořčičný dip. Na něj navršíme plátek salátu, burger se sýrem, na kolečka/plátky nakrájenou zeleninu, pokapeme znovu dipem a přiklopíme housku.

  5. U extra velkých domácích hamburgerů navršíme před přiklopením housky druhou porci masa a zeleniny.

  6. Hamburgery můžeme podávat samotné nebo s hranolky.

Do domácího hovězího hamburgeru doporučujeme: