Snadná omáčka na špagety z mletého masa

Ingredience (pro 4 porce):

  • 500 g mletého hovězího masa Anguso
  • 1 větší cibule
  • 5 středních rajčat
  • 500 ml rajčatového protlaku nebo rajčatového základu na omáčku
  • voda nebo vývar na podlití
  • hladká mouka na zahuštění
  • 500 g špaget
  • 100 g parmezánu nebo eidamu v celku
  • sušená bazalka
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • chilli paprička, pokud máte rádi ostřejší

Postup:

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na oleji v pánvi nebo hrnci dosklovata.

  2. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme, posypeme trochu bazalky a restujeme. Maso stále mícháme, rozdělujeme, aby netvořilo hrudky.

  3. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, případně pár koleček papričky, a prohřejeme je v masové směsi.

  4. Zaprášíme moukou a promícháme, pak zalijeme trochou vývaru nebo vody. Krátce podusíme.

  5. K masu přidáme rajský protlak a omáčku povaříme. Konzistenci můžeme upravovat vývarem.

  6. Špagety uvaříme dle návodu.

  7. Hotovou omáčku přelijeme přes špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.

Do omáčky na špagety doporučujeme: