Rajčatovo-sýrová pomazánka z čerstvého sýra

Méně tradiční recept na smaženou pomazánku z čerstvého sýra, pórku, rajčat a vajec. Díky tepelné úpravě se všechny chutě krásně uvolní a propojí.


Ingredience:

  • 200 g čerstvého farmářského sýru
  • 1 lžíce másla
  • 1 středně velká cibule
  • 50 g pórku
  • hrst slunečnicových semínek
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 vejce
  • petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a pórek a mírně je osmahneme.

  2. Přidáme hrst slunečnicových semínek a nadrobno nakrájená rajčata.

  3. Počkáme, až se vyvaří šťáva z rajčat a přimícháme nadrobno nakrájený sýr.

  4. Poté, co se sýr rozpustí, přidáme vejce.

  5. Na závěr posypeme čerstvou petrželkou.

  6. Chuť lahodné pomazánky nejvíce vynikne na opečeném toustu. Přejeme vám dobrou chuť!

Do rajčatovo-sýrové pomazánky doporučujeme: