Lívance z farmářského tvarohu

Tvarohové lívance z farmářského tvarohu podle staročeské recepturyLívance - lahodné placičky, které si můžete připravit v nespočtu variací. My jsme usmažili tvarohové lívance z farmářského tvarohu, který vyrábíme podle staročeského receptu. Jiný tak lahodný a hladký tvaroh jen tak nenajdete.


Ingredience:

  • 250 g farmářského tvarohu
  • 2 vejce
  • 50 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • máslo na vymazání pánve
  • na ozdobu a dochucení: ovoce, javorový sirup, moučkový cukr...



Postup:

  1. Ve velké míse smícháme farmářský tvaroh, vejce a cukr.

  2. V druhé misce rozmícháme mléko, mouku a prášek do pečiva a postupně přidáváme do tvarohové směsi, dokud nevznikne hladké těsto.

  3. Rozehřejeme pánev a přidáme máslo.

  4. Těsto nabíráme lžící a rozprostíráme ho na pánev do podoby placiček. Smažíme asi 2 minuty z obou stran, dokud nejsou lívance zlatavé.

  5. Hotové lívance podáváme teplé s ovocem nebo sirupem.

Do tvarohových lívanců doporučujeme: