Zeleninový salát s čerstvým sýrem

Šťavnatá variace řeckého salátů z našeho čerstvého farmářského sýra, kterým nahradíme sýr feta.

Ingredience (pro 4 - 6 porcí):

  • 150 g čerstvého sýra (neochuceného či s kořením)
  • 3 středně velká rajčata
  • 1 malá cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 okurka
  • 150 g černých oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • špetka soli
  • mletý pepř
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky


Postup:

  1. Rajčata, cibuli, papriky a okurku nakrájíme na kousky nebo kostičky.

  2. V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, ocet balsamiko, sůl a pepř.

  3. Do ochuceného oleje s octem vsypeme nakrájenou zeleninu, olivy bez nálevu a promícháme.

  4. Náš čerstvý farmářský sýr pokrájíme na větší kostky a přidáme ho do salátu.

  5. Nakonec posypeme nakrájenou bazalkou.

  6. Promícháme a necháme salát odležet, aby se chutě propojily.

  7. Před podáváním vychladíme v ledničce.

Do zeleninového salátu s čerstvým sýrem doporučujeme: