Grilovaný roštěnec Angus s fenyklem, rukolovým salátem a cherry rajčaty

Ingredience (na 4 porce):

Roštěnec:


Salát:

  • rukola
  • 10 cherry rajčat
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml medu
  • 30 ml bílého vinného octa

Postup: 

  1. Maso osolte, opepřete a grilujte z každé strany čtyři minuty (podle výšky masa). Díky kvalitě maso nemusíte marinovat. Roštěnec pak na talíři pokapejte olivovým olejem. Nekořeňte ničím jiným, protože má svoji výraznou a vynikající chuť.

  2. Fenykl omyjte a krátce spařte v osolené vodě - asi pět minut. Nakrájejte na půlcentimetrové plátky, osolte, opepřete a grilujte z každé strany 4 až 5 minut.

  3. Dresink si připravíte tak, že med, olivový olej, ocet, sůl a pepř promícháte metlou. Hotovým dresinkem potom pokapete rukolu a přimícháte ho k rajčatům. 


Na grilovaný roštěnec doporučujeme: