Hovězí gulášové kostky osolíme, opepříme a přidáme trošku hořčice.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku ji pomalu opékáme do tmava, aby dala guláši barvu.
Přidáme masové kostky, které dobře orestujeme.
Přisypeme sladkou mletou papriku (kdo má rád ostřejší, může si ji smíchat s pálivou). Necháme ji jen krátkce zpěnit, aby smažením nezhořkla, a přilijeme vodu (můžeme do ní přidat 1/2 kostky bujonu). Maso by mělo být ponořené asi ze 2/3.
Přidáme bobkový list, kmín a dusíme do změknutí. Občas maso odspodu promícháme, aby se nepřichytlo, případně podléváme vodou.
Připravíme si jíšku. Na másle osmahneme 2-3 lžíce mouky. Počkáme, dokud nedostane zlatavou až nahnědlou barvu. Poté ji ještě horkou vmícháme do guláše.
Nakonec guláš dochutíme solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a povaříme ještě 10 minut.
Hovězí guláš servírujeme s knedlíkem, těstovinami nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule.