Poradíme vám, jak si roastbeef jednoduše upéct doma, aby byl šťavnatý a chutný na nedělním talíři i za studena s okurkou.
Roastbeef nebo počeštěle "rostbíf" je hovězí pečeně, na kterou se nejlépe hodí nízký roštěnec. Samotnou přípravu zvládne i začátečník. Oříšek je jen pohlídat, aby byl roastbeef správně propečený. Tedy spíše nepropečený. Pravý anglický roastbeef je totiž uvnitř růžový a opečená kůrka tvoří jen několik milimetrů tenký okraj.
Lepšího výsledku vždycky dosáhnete s hovězím masem z mladých zvířat. Speciálně pro přípravu teplého roastbeefu s přílohou vybírejte maso pečlivě, protože jeho kvalita rozhodne, jak měkké plátky budete servírovat. Nízký roštěnec z našeho chovu pochází z mladých býků masného plemene Aberdeen Angus. Do vaší kuchyně již doputuje maso balené ve vakuu, kde zraje procesem mokrého zrání. Stačí maso jednoduše objednat na e-shopu a náš řidič vám ho další týden doručí na příslušné rozvozové trase.
Roastbeef se dá upéct i do hodiny. My ale dáme masu v troubě čas, aby zůstalo šťavnaté a krásně růžové na řezu třeba i druhý den.
Ingredience (4-6 porcí):
Postup:
Zboží bylo vloženo do košíku.
Přejete si přejít do košíku nebo pokračovat s výběrem zboží?