Už cítíte ve vzduchu vůni rozpálených grilů? Tak to je grilovací sezóna tady! Ale co na gril? Doporučujeme hovězí steak z Aberdeen Anguse, jehož maso je díky schopnosti ukládat tuk mezi svalová vlákna nejoblíbenějším hovězím na světě. A proč jsou nejlepší steaky na grilu? Protože nejvíc chutnají, kdy se sejde rodina nebo přátelé u přípravy dobrého jídla pod širým nebem. Skvělé budou ale i na pánvi.
Cesta k nejlepšímu steaku začíná výběrem kvalitného masa z mladých zvířat. Na steak je ideální maso z vysokého roštěnce, chybu ale neuděláte ani použitím květové špičky (rumpsteak) či tzv. flank steaku z vyzrálého hovězího pupku. Kvalitní maso z mladého masného skotu najdete na našem e-shopu. Dovezeme vám ho rozvozem až na vaši adresu. V jednom týdnu objednáte, v dalším máte maso na grilovačku doma.
Propečenost steaku lze změřit teploměrem v mase. Anebo snadnou pomůckou, kdy si vlastně nasimulujeme měkkost masa v různých fázích propečenosti na své vlastní dlani. Na spodní části palce, která je už součástí dlaně, se nachází měkký polštářek. Do něho budeme šťouchat prstem druhé ruky.
1) Necháme prsty volně roztažené a prstem druhé ruky zatlačíme na tento polštářek. Takto měkký je syrový steak.
2) Rare - z palce a ukazováčku uděláme kroužek a prstem druhé ruky zatlačíme na polštářek. To je krvavý steak.
3) Medium rare - spojíme palec s prostředníčkem a máme tuhost středně krvavého steaku.
4) Medium - středně propečený steak si porovnáme spojením palce s prsteníčkem.
5) Well done - spojením palce s malíčkem získáme představu o pružnosti propečeném steaku.
Ingredience (na 4 porce):
1 kg vysokého roštěnce Anguso
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup:
Zboží bylo vloženo do košíku.
Přejete si přejít do košíku nebo pokračovat s výběrem zboží?