Hovězí steak s bylinkovým pestem a restovanými houbami

Ingredience (na 4 porce):

Steak:


Pesto:

  • směs čerstvé bazalky a petrželky
  • 100 g olivového oleje
  • 1-2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • mletý pepř
  • sůl


Houbová příloha:

  • 6 velkých hřibů
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Porce masa osolíme a opepříme. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté.

  2. Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.

  3. Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.

  4. Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.


Zdroj: www.klucivakci.cz

Na hovězí steak s pestem doporučujeme: